Tips voor een ergonomische kantoorinrichting

Ergonomisch werken, we hebben er allemaal van gehoord maar wat houdt dit precies in? Ergonomisch werken wil zeggen dat je een juiste werkhouding aanneemt. Daarnaast is het belangrijk om genoeg fysieke en mentale herstelmomenten in te plannen. Om je lichaam niet te belasten, moet je zithouding juist zijn en wissel je staan en zitten met elkaar af. Zo waarborgt ergonomisch werken de veiligheid en gezondheid van werknemers, neemt ziekteverzuim af en wordt de productiviteit bevordert. Wist je dat een interieurarchitect kantoor kan helpen bij de inrichting van een ergonomische werkplek? 

Goede reden om te gaan staan

Door de prullenbak, koffiemachine en de printer niet te dicht bij de werkplekken te zetten, moeten je werknemers wel in beweging komen. Op dit vlak kan een interieurarchitect kantoor uitstekend met je meedenken. Een interieurarchitect kantoor zorgt voor een mooie en praktische inrichting van jouw kantoor, waar over ieder detail is nagedacht. Door ervoor te zorgen dat werknemers een goede reden hebben om te gaan staan en een stukje moeten lopen, voorkom je dat de spieren vast blijven zitten in een bepaalde houding. Beweging gedurende de dag is goed voor de doorbloeding en daarmee voor de algehele gezondheid. Mensen hebben niet altijd zelf de neiging om in beweging te komen tijdens een werkdag, dus met een slimme kantoorinrichting help je ze een handje in de goede richting. Tijdens een brainstorm sessie met jouw interieurarchitect kantoor kom je tot de beste idee├źn! 

Gezonde zithouding

In veel banen ontkom je er niet aan dat je wat langer moet zitten. Om zo gezond mogelijk te zitten, is het van belang dat je een actieve werkhouding aanneemt. Je zit met je rug tegen de rugleuning van de bureaustoel en je voeten plat op de grond. Als je niet met je voeten op de grond komt, ga je doorgaans automatisch teveel naar voren zitten op je stoel. Dit veroorzaakt te veel druk op je wervelkolom en kan rugklachten veroorzaken. Je kunt dit oplossen door de stoel en het bureau wat lager te zetten of door een voetensteun te gebruiken. Kies voor hoogwaardige kantoormeubelen die je gemakkelijk in hoogte kunt verstellen. Een interieurarchitect kantoor denkt graag met je mee over ergonomische kantoormeubelen die er ook nog eens mooi uit zien. 

Je moet namelijk over heel veel nadenken als je een kantoor gaat inrichten. Van de typen bureaus tot het materiaal van de vloeren; het komt allemaal langs. De keuzes die je maakt moeten passen binnen je budget en visie. Professionele interieurontwerpers die werkzaam zijn bij een interieurarchitect kantoor zijn specialist op het gebied van unieke interieur projecten en kunnen je veel werk uit handen nemen. 

Toegevoegde waarde van interieurarchitect kantoor

Een interieurarchitect kantoor zorgt voor een ergonomische en visueel aantrekkelijke werkplek. Zo krijgt jouw kantoor uitstraling en karakter. Hier kun je jouw klanten ontvangen en voelen medewerkers zich prettig. Dankzij de inrichting van het interieurarchitect kantoor worden werknemers aangemoedigd om meer te bewegen tijdens de werkuren. Met kleuraccenten, decoratie en een paar eye-catchers ziet de inrichting er aantrekkelijk en sfeervol uit. Zo wordt het kantoor een prettige plek om te werken, vergaderen en te brainstormen.