Van Groothandel naar Tafel: Het belang van versheid in de horeca

Groothandels spelen een cruciale rol in de horeca, vooral agf groothandel. Die leveren namelijk aardappelen, groente en fruit aan restaurants en cafés. Stel je voor, je loopt een restaurant binnen en de geur van vers gekookte groenten vult je neus. De kans is groot dat die groenten die ochtend nog zijn geleverd door een agf groothandel. Deze groothandels zorgen ervoor dat de producten die ze leveren zo vers mogelijk zijn. Hoe doen ze dat? Nou, ze hebben directe contacten met boeren en telers, zodat ze de producten zo snel mogelijk na de oogst kunnen kopen. En zodra ze de producten hebben, worden ze opgeslagen in speciale koelruimtes om ze vers te houden. 

Waarom is avocado populair?

Avocado’s zijn erg populair geworden. Ze zijn gezond, lekker en kunnen in veel gerechten worden gebruikt. Maar wist je dat er speciale avocado groothandel zijn? Ja, je hoort het goed. Deze groothandels richten zich specifiek op het leveren van de beste en meest verse avocado’s aan restaurants en winkels. Ze importeren de avocado’s van boerderijen over de hele wereld, vooral uit landen waar ze het hele jaar door kunnen groeien, zoals Mexico en Peru. Maar net als agf groothandels, zorgen ook avocado groothandels ervoor dat de avocado’s zo vers mogelijk blijven.

Grote groothandels zijn beter dan kleine vanwege de keuze

Het kopen van vers fruit is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Bij het selecteren van fruit, is het belangrijk om te letten op de kleur, textuur en geur. Het fruit moet levendige kleuren hebben, wat vaak een indicatie is van rijpheid en voedingswaarde. Bij het aanraken van het fruit, zou het een beetje mee moeten geven, maar het mag niet te zacht of ingedeukt zijn, want dat kan duiden op bederf. De geur van het fruit kan ook een goede indicator zijn van de versheid en rijpheid. Koop fruit bij voorkeur in het seizoen en bij lokale markten, aangezien dit vaak het meest verse en smaakvolle fruit biedt, terwijl het tegelijkertijd de lokale economie ondersteunt.